This commit is contained in:
AG Damsbo 2023-04-28 14:20:47 +02:00
parent 26b8f6369e
commit ae1641cb2d
4 changed files with 35 additions and 32 deletions

View File

@ -179,7 +179,7 @@ ul.task-list li input[type="checkbox"] {
<div class="quarto-listing quarto-listing-container-grid" id="listing-listing">
<div class="list grid quarto-listing-cols-3">
<div class="g-col-1" data-index="0" data-categories="Bagværk,Brød" data-listing-file-modified-sort="1682683638743" data-listing-reading-time-sort="2">
<div class="g-col-1" data-index="0" data-categories="Bagværk,Brød" data-listing-file-modified-sort="1682684420654" data-listing-reading-time-sort="2">
<a href="./food/rugbrød.html" class="quarto-grid-link">
<div class="quarto-grid-item card h-100 card-left">
<div class="listing-item-img-placeholder card-img-top" style="height: 150px;">&nbsp;</div>

View File

@ -157,7 +157,7 @@ ul.task-list li input[type="checkbox"] {
<p>Vi er glade for at bage, og særligt rugbrød er lækkert som hjemmebag. Her er opskriften, som vi bruger. Den er overkommelig og, men kræver at man tænker sig lidt om i god tid.</p>
<section id="dag-1" class="level2">
<h2 class="anchored" data-anchor-id="dag-1">Dag 1</h2>
<p>Tag din surdej ud og fodr den. <a href="https://blog.nikohuru.dk/edit/surdej">Se her for gode råd.</a></p>
<p>Tag din surdej ud og fodr den. <a href="https://andreas.gdamsbo.dk/food/surdej.html">Se her for gode råd.</a></p>
</section>
<section id="dag-2" class="level2">
<h2 class="anchored" data-anchor-id="dag-2">Dag 2</h2>

View File

@ -2,58 +2,58 @@
<urlset xmlns="http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9">
<url>
<loc>https://andreas.gdamsbo.dk/index.html</loc>
<lastmod>2023-04-28T12:14:15.960Z</lastmod>
<lastmod>2023-04-28T12:20:25.158Z</lastmod>
</url>
<url>
<loc>https://andreas.gdamsbo.dk/health_data/ancle.html</loc>
<lastmod>2023-04-28T12:14:16.415Z</lastmod>
<lastmod>2023-04-28T12:20:25.556Z</lastmod>
</url>
<url>
<loc>https://andreas.gdamsbo.dk/blog/wireguard-bro.html</loc>
<lastmod>2023-04-28T12:14:16.786Z</lastmod>
<lastmod>2023-04-28T12:20:25.944Z</lastmod>
</url>
<url>
<loc>https://andreas.gdamsbo.dk/about.html</loc>
<lastmod>2023-04-28T12:14:17.168Z</lastmod>
<lastmod>2023-04-28T12:20:26.284Z</lastmod>
</url>
<url>
<loc>https://andreas.gdamsbo.dk/food/formbrød.html</loc>
<lastmod>2023-04-28T12:14:17.517Z</lastmod>
<lastmod>2023-04-28T12:20:26.609Z</lastmod>
</url>
<url>
<loc>https://andreas.gdamsbo.dk/food/groft hvede-surdejsbrød.html</loc>
<lastmod>2023-04-28T12:14:17.940Z</lastmod>
<lastmod>2023-04-28T12:20:26.978Z</lastmod>
</url>
<url>
<loc>https://andreas.gdamsbo.dk/food/fladmast hane med nye hvidlog.html</loc>
<lastmod>2023-04-28T12:14:18.377Z</lastmod>
<lastmod>2023-04-28T12:20:27.343Z</lastmod>
</url>
<url>
<loc>https://andreas.gdamsbo.dk/food/elses vafler.html</loc>
<lastmod>2023-04-28T12:14:18.793Z</lastmod>
<lastmod>2023-04-28T12:20:27.641Z</lastmod>
</url>
<url>
<loc>https://andreas.gdamsbo.dk/food/rugbrød.html</loc>
<lastmod>2023-04-28T12:14:19.272Z</lastmod>
<lastmod>2023-04-28T12:20:28.004Z</lastmod>
</url>
<url>
<loc>https://andreas.gdamsbo.dk/food/banankage.html</loc>
<lastmod>2023-04-28T12:14:19.668Z</lastmod>
<lastmod>2023-04-28T12:20:28.362Z</lastmod>
</url>
<url>
<loc>https://andreas.gdamsbo.dk/food/surdej.html</loc>
<lastmod>2023-04-28T12:14:20.150Z</lastmod>
<lastmod>2023-04-28T12:20:28.713Z</lastmod>
</url>
<url>
<loc>https://andreas.gdamsbo.dk/food.html</loc>
<lastmod>2023-04-28T12:14:20.991Z</lastmod>
<lastmod>2023-04-28T12:20:29.287Z</lastmod>
</url>
<url>
<loc>https://andreas.gdamsbo.dk/health-data.html</loc>
<lastmod>2023-04-28T12:14:21.495Z</lastmod>
<lastmod>2023-04-28T12:20:29.690Z</lastmod>
</url>
<url>
<loc>https://andreas.gdamsbo.dk/blog.html</loc>
<lastmod>2023-04-28T12:14:21.991Z</lastmod>
<lastmod>2023-04-28T12:20:30.095Z</lastmod>
</url>
</urlset>

View File

@ -6,12 +6,15 @@ categories:
- Bagværk
- Brød
---
Vi er glade for at bage, og særligt rugbrød er lækkert som hjemmebag. Her er opskriften, som vi bruger. Den er overkommelig og, men kræver at man tænker sig lidt om i god tid.
## Dag 1
Tag din surdej ud og fodr den. [Se her for gode råd.](https://blog.nikohuru.dk/edit/surdej)
Tag din surdej ud og fodr den. [Se her for gode råd.](https://andreas.gdamsbo.dk/food/surdej.html)
## Dag 2
- 175 g surdej (ca. 1½ dl)
- 15 g salt (2 spsk)
- 1 liter vand, koldt
@ -27,6 +30,7 @@ Røres sammen i en stor skål (5 L). Tildækkes og står ved stuetemperatur i 12
Sættes i blød med rigeligt vand 12-36 timer.
## Dag 3
Dejen fra Dag 2 samt drænede, udblødte rugkerner (og nødder/frø) blandes.
Desuden tilsættes følgende:
@ -38,7 +42,6 @@ Desuden tilsættes følgende:
Det hele røres godt sammen. Det skal have en tyk, sej klistret konsistens og fordeles i 3 smurte rugbrødsforme der rummer 2 liter (eller 2 forme á 2-3 liter). Glat dejen.
Lad nu brødene hæve under et fugtigt viskestykke indtil dejen når lidt op over kanten (1-3 timer). Inden de bages, brug da en våd strikkepind eller lignende til at prikke huller i brødene (ca. 30 i hver), så der ikke opstår luftlommer.
Bages med konventionel varme ved 180°C i 1 ½ time. For en blød skorpe lægges brødene i plastposer umiddelbart efter bagning. Egner sig til at fryse ned, men vent to døgn. Så smuldrer brødet ikke så meget når det skæres efter optøning.
Lad nu brødene hæve under et fugtigt viskestykke indtil dejen når lidt op over kanten (1-3 timer). Inden de bages, brug da en våd strikkepind eller lignende til at prikke huller i brødene (ca. 30 i hver), så der ikke opstår luftlommer. Bages med konventionel varme ved 180°C i 1 ½ time. For en blød skorpe lægges brødene i plastposer umiddelbart efter bagning. Egner sig til at fryse ned, men vent to døgn. Så smuldrer brødet ikke så meget når det skæres efter optøning.
Tip: rør ca 2 spsk mørk maltsirup i dejen på dag to. Giver mere smag og farve.