linking
This commit is contained in:
parent
26b8f6369e
commit
ae1641cb2d
@ -179,7 +179,7 @@ ul.task-list li input[type="checkbox"] {
|
||||
|
||||
<div class="quarto-listing quarto-listing-container-grid" id="listing-listing">
|
||||
<div class="list grid quarto-listing-cols-3">
|
||||
<div class="g-col-1" data-index="0" data-categories="Bagværk,Brød" data-listing-file-modified-sort="1682683638743" data-listing-reading-time-sort="2">
|
||||
<div class="g-col-1" data-index="0" data-categories="Bagværk,Brød" data-listing-file-modified-sort="1682684420654" data-listing-reading-time-sort="2">
|
||||
<a href="./food/rugbrød.html" class="quarto-grid-link">
|
||||
<div class="quarto-grid-item card h-100 card-left">
|
||||
<div class="listing-item-img-placeholder card-img-top" style="height: 150px;"> </div>
|
||||
|
@ -157,7 +157,7 @@ ul.task-list li input[type="checkbox"] {
|
||||
<p>Vi er glade for at bage, og særligt rugbrød er lækkert som hjemmebag. Her er opskriften, som vi bruger. Den er overkommelig og, men kræver at man tænker sig lidt om i god tid.</p>
|
||||
<section id="dag-1" class="level2">
|
||||
<h2 class="anchored" data-anchor-id="dag-1">Dag 1</h2>
|
||||
<p>Tag din surdej ud og fodr den. <a href="https://blog.nikohuru.dk/edit/surdej">Se her for gode råd.</a></p>
|
||||
<p>Tag din surdej ud og fodr den. <a href="https://andreas.gdamsbo.dk/food/surdej.html">Se her for gode råd.</a></p>
|
||||
</section>
|
||||
<section id="dag-2" class="level2">
|
||||
<h2 class="anchored" data-anchor-id="dag-2">Dag 2</h2>
|
||||
|
@ -2,58 +2,58 @@
|
||||
<urlset xmlns="http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9">
|
||||
<url>
|
||||
<loc>https://andreas.gdamsbo.dk/index.html</loc>
|
||||
<lastmod>2023-04-28T12:14:15.960Z</lastmod>
|
||||
<lastmod>2023-04-28T12:20:25.158Z</lastmod>
|
||||
</url>
|
||||
<url>
|
||||
<loc>https://andreas.gdamsbo.dk/health_data/ancle.html</loc>
|
||||
<lastmod>2023-04-28T12:14:16.415Z</lastmod>
|
||||
<lastmod>2023-04-28T12:20:25.556Z</lastmod>
|
||||
</url>
|
||||
<url>
|
||||
<loc>https://andreas.gdamsbo.dk/blog/wireguard-bro.html</loc>
|
||||
<lastmod>2023-04-28T12:14:16.786Z</lastmod>
|
||||
<lastmod>2023-04-28T12:20:25.944Z</lastmod>
|
||||
</url>
|
||||
<url>
|
||||
<loc>https://andreas.gdamsbo.dk/about.html</loc>
|
||||
<lastmod>2023-04-28T12:14:17.168Z</lastmod>
|
||||
<lastmod>2023-04-28T12:20:26.284Z</lastmod>
|
||||
</url>
|
||||
<url>
|
||||
<loc>https://andreas.gdamsbo.dk/food/formbrød.html</loc>
|
||||
<lastmod>2023-04-28T12:14:17.517Z</lastmod>
|
||||
<lastmod>2023-04-28T12:20:26.609Z</lastmod>
|
||||
</url>
|
||||
<url>
|
||||
<loc>https://andreas.gdamsbo.dk/food/groft hvede-surdejsbrød.html</loc>
|
||||
<lastmod>2023-04-28T12:14:17.940Z</lastmod>
|
||||
<lastmod>2023-04-28T12:20:26.978Z</lastmod>
|
||||
</url>
|
||||
<url>
|
||||
<loc>https://andreas.gdamsbo.dk/food/fladmast hane med nye hvidlog.html</loc>
|
||||
<lastmod>2023-04-28T12:14:18.377Z</lastmod>
|
||||
<lastmod>2023-04-28T12:20:27.343Z</lastmod>
|
||||
</url>
|
||||
<url>
|
||||
<loc>https://andreas.gdamsbo.dk/food/elses vafler.html</loc>
|
||||
<lastmod>2023-04-28T12:14:18.793Z</lastmod>
|
||||
<lastmod>2023-04-28T12:20:27.641Z</lastmod>
|
||||
</url>
|
||||
<url>
|
||||
<loc>https://andreas.gdamsbo.dk/food/rugbrød.html</loc>
|
||||
<lastmod>2023-04-28T12:14:19.272Z</lastmod>
|
||||
<lastmod>2023-04-28T12:20:28.004Z</lastmod>
|
||||
</url>
|
||||
<url>
|
||||
<loc>https://andreas.gdamsbo.dk/food/banankage.html</loc>
|
||||
<lastmod>2023-04-28T12:14:19.668Z</lastmod>
|
||||
<lastmod>2023-04-28T12:20:28.362Z</lastmod>
|
||||
</url>
|
||||
<url>
|
||||
<loc>https://andreas.gdamsbo.dk/food/surdej.html</loc>
|
||||
<lastmod>2023-04-28T12:14:20.150Z</lastmod>
|
||||
<lastmod>2023-04-28T12:20:28.713Z</lastmod>
|
||||
</url>
|
||||
<url>
|
||||
<loc>https://andreas.gdamsbo.dk/food.html</loc>
|
||||
<lastmod>2023-04-28T12:14:20.991Z</lastmod>
|
||||
<lastmod>2023-04-28T12:20:29.287Z</lastmod>
|
||||
</url>
|
||||
<url>
|
||||
<loc>https://andreas.gdamsbo.dk/health-data.html</loc>
|
||||
<lastmod>2023-04-28T12:14:21.495Z</lastmod>
|
||||
<lastmod>2023-04-28T12:20:29.690Z</lastmod>
|
||||
</url>
|
||||
<url>
|
||||
<loc>https://andreas.gdamsbo.dk/blog.html</loc>
|
||||
<lastmod>2023-04-28T12:14:21.991Z</lastmod>
|
||||
<lastmod>2023-04-28T12:20:30.095Z</lastmod>
|
||||
</url>
|
||||
</urlset>
|
||||
|
@ -6,39 +6,42 @@ categories:
|
||||
- Bagværk
|
||||
- Brød
|
||||
---
|
||||
|
||||
Vi er glade for at bage, og særligt rugbrød er lækkert som hjemmebag. Her er opskriften, som vi bruger. Den er overkommelig og, men kræver at man tænker sig lidt om i god tid.
|
||||
|
||||
## Dag 1
|
||||
Tag din surdej ud og fodr den. [Se her for gode råd.](https://blog.nikohuru.dk/edit/surdej)
|
||||
|
||||
Tag din surdej ud og fodr den. [Se her for gode råd.](https://andreas.gdamsbo.dk/food/surdej.html)
|
||||
|
||||
## Dag 2
|
||||
- 175 g surdej (ca. 1½ dl)
|
||||
- 15 g salt (2 spsk)
|
||||
- 1 liter vand, koldt
|
||||
- 400 g skårne rugkerner
|
||||
- 200 g groft hvede-/speltmel
|
||||
- 375 g rugmel
|
||||
|
||||
- 175 g surdej (ca. 1½ dl)
|
||||
- 15 g salt (2 spsk)
|
||||
- 1 liter vand, koldt
|
||||
- 400 g skårne rugkerner
|
||||
- 200 g groft hvede-/speltmel
|
||||
- 375 g rugmel
|
||||
|
||||
Røres sammen i en stor skål (5 L). Tildækkes og står ved stuetemperatur i 12-24 timer.
|
||||
|
||||
- 450 g skårne rugkerner
|
||||
- Evt. 100 g mandler eller hasselnødder, eller 1 dl boghvede, amarant eller chia
|
||||
- 450 g skårne rugkerner
|
||||
- Evt. 100 g mandler eller hasselnødder, eller 1 dl boghvede, amarant eller chia
|
||||
|
||||
Sættes i blød med rigeligt vand 12-36 timer.
|
||||
|
||||
## Dag 3
|
||||
|
||||
Dejen fra Dag 2 samt drænede, udblødte rugkerner (og nødder/frø) blandes.
|
||||
|
||||
Desuden tilsættes følgende:
|
||||
|
||||
- 5 dl frø (fx ligelig fordeling af hørfrø, sesam, solsikke- og græskarkerner)
|
||||
- 1-2 spsk honning (kan røres ud i øl)
|
||||
- 1 øl (33 cl, gerne hvidtøl eller anden mørk øl, men det kommer sig ikke så nøje)
|
||||
- Ca 4 dl rugmel til rette konsistens.
|
||||
- 5 dl frø (fx ligelig fordeling af hørfrø, sesam, solsikke- og græskarkerner)
|
||||
- 1-2 spsk honning (kan røres ud i øl)
|
||||
- 1 øl (33 cl, gerne hvidtøl eller anden mørk øl, men det kommer sig ikke så nøje)
|
||||
- Ca 4 dl rugmel til rette konsistens.
|
||||
|
||||
Det hele røres godt sammen. Det skal have en tyk, sej klistret konsistens og fordeles i 3 smurte rugbrødsforme der rummer 2 liter (eller 2 forme á 2-3 liter). Glat dejen.
|
||||
|
||||
Lad nu brødene hæve under et fugtigt viskestykke indtil dejen når lidt op over kanten (1-3 timer). Inden de bages, brug da en våd strikkepind eller lignende til at prikke huller i brødene (ca. 30 i hver), så der ikke opstår luftlommer.
|
||||
Bages med konventionel varme ved 180°C i 1 ½ time. For en blød skorpe lægges brødene i plastposer umiddelbart efter bagning. Egner sig til at fryse ned, men vent to døgn. Så smuldrer brødet ikke så meget når det skæres efter optøning.
|
||||
Lad nu brødene hæve under et fugtigt viskestykke indtil dejen når lidt op over kanten (1-3 timer). Inden de bages, brug da en våd strikkepind eller lignende til at prikke huller i brødene (ca. 30 i hver), så der ikke opstår luftlommer. Bages med konventionel varme ved 180°C i 1 ½ time. For en blød skorpe lægges brødene i plastposer umiddelbart efter bagning. Egner sig til at fryse ned, men vent to døgn. Så smuldrer brødet ikke så meget når det skæres efter optøning.
|
||||
|
||||
Tip: rør ca 2 spsk mørk maltsirup i dejen på dag to. Giver mere smag og farve.
|
||||
Tip: rør ca 2 spsk mørk maltsirup i dejen på dag to. Giver mere smag og farve.
|
||||
|
Loading…
Reference in New Issue
Block a user